Bij Solid Floors snappen we dat tijd geld is en om deze reden kiezen wij voornamelijk voor het leggen van calciumsulfaat gebonden gietdekvloeren. Deze (anhydriet) vloeren hebben een snelle en Arbovriendelijke verwerking en bieden tevens dé perfecte oplossing bij vloerverwarming.
Wij adviseren u graag over onze producten. Zo zijn gips gebonden en pastalijmen ten - opzichte van traditionele poederlijmen - eerder te verwerken. Door de besparing van tijd en met het oog op duurzaamheid met onze vloeren, zijn wij klaar voor de eisen van de huidige tijd en de toekomst.
Sinds 2018 is het voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten wettelijk verplicht om gasloos te bouwen of renoveren. Dit betekent dat er geen radiatoren meer aan de muur hangen en dat de vloerverwarming werkt als hoofdverwarming. Om deze reden is het comfort van de verwarming op de vloer zeer belangrijk en dient er een optimale warmteafgifte te zijn.
Als we kijken naar een goede warmtegeleiding, zien we dat een gietdekvloer hoog op de lijst staat. Dit komt simpelweg omdat de mortel – het vloeibaar zandcement – alle leidingen van de vloerverwarming volledig omsluit en de volledige vloer verdicht. Dit heeft een positief effect op de thermische eigenschappen, omdat het de warmteverdeling van de vloer verbetert en zo het huis of gebouw voorziet van een optimale warmteafgifte.
Door de ontwikkelingen in de technologieën kunnen we de droogtijden voor betegelen bijna halveren. Afgelopen jaren zijn er uitstekende producten ontwikkeld voor anhydriet dekvloeren die een strakke planning mogelijk maakt. Hierdoor is er op de gewoonlijke droogtijd tot wel 40% te winnen.
Na het leggen van de gietdekvloer, wilt u natuurlijk dat u zo snel mogelijk verder kunt met het betegelen. Met de juiste producten, hoeft u niet langer te wachten op maximaal 0,5% restvochtgehalte, maar kan de tegelzetter bij 2% al aan de slag! Natuurlijk dient er wel rekening gehouden te worden met de waterdichtingsmethode en adviezen met betrekking tot een probleemloze verwerking.
Verschillende ondergronden, materialen en vormen kunnen een uitdaging vormen bij het afdichten en lijmen van tegels en platen. Wij laten u zien wat belangrijk is en met welke systemen u tot een goed succes kunt komen.
De CA-dekvloeren (met uitzondering van natuur anhydriet) moeten worden geschuurd, afgezogen en worden voorzien van een primerlaag met ASO-Unigrund. Verwarming moet voor de aanbrengwerkzaamheden conform de regels van de techniek worden voorverwarmd.
Daarnaast moet er een vochtigheidsmeting worden uitgevoerd met CM-apparatuur. Dit is een meting met een erkende testmethode voor het beoordelen van de gereedheid voor het beleggen van dekvloeren. Bij het aankopen van uw lijm bij Solid Floors, wordt dit kosteloos voor u verzorgd. De maximale restvochtwaarde mag bij een CA-dekvloer:
De dekvloeren moeten bij een verhoogde restvochtgehaltes worden opgeruwd, afgezogen en worden voorzien van een primerlaag met een ASO-Unigrund. Het vochtpercentage dient voordien het aanbrengen van de tegels te worden doorgevoerd volgens de CM-methode.
Bij keramische tegels en platen op calciumsulfaat gebonden vloeren gelegd worden, waarvan het vochtpercentage hoger is dan de norm, kunnen vochtpercentages van maximaal 2% bij vloeren zonder verwarming en maximaal 1,5% bij vloeren met vloerverwarming al betegeld worden.
Het gehele proces van op de juiste manier uw nieuwe vloer leggen, kan een hele klus zijn. Solid Floors ontzorgt en begeleidt met de juiste producten en geeft tevens uw tegelzetter uitleg over de producten die geschikt zijn voor het betegelen van uw nieuwe anhydriet gietdekvloer.
Koop uw tegellijm bij Solid Floors en wij komen graag op locatie in Limburg, Brabant, Antwerpen en Brussel bij u langs voor een gratis vochtmeting! Ook ontvangt u hierbij automatisch productiegarantie op de geleverde lijmen.