Gietdekvloeren - Anhydriet dekvloeren

De populariteit gietdekvloer, ofwel een anhydriet dekvloer, is de laatste tijd enorm gegroeid. We zien ze niet alleen bij bedrijven, maar ook particulieren kiezen steeds vaker voor dit type vloer. Een anhydriet dekvloer biedt dan ook diverse voordelen. Bij Solid Floors zijn we gespecialiseerd in het vervaardigen van anhydriet gietdekvloeren.

Bent u van plan om een anhydriet dekvloer te storten in uw woning of bedrijfspand? Wij zijn u hiermee graag van dienst.

Voordelen van anhydriet dekvloeren

  • Op vrijwel iedere plek te realiseren: Of het nu gaat om utiliteitsbouw, industriebouw of een kantoorbouw. Maar ook in een woonhuis komt een gietdekvloer vaak goed tot zijn recht.
  • Uitstekende combinatie met vloerverwarming: De warmtegeleidende eigenschappen maken deze vloer zeer geschikt voor vloerverwarming.
  • Helpt u energie besparen: De verwarming wordt gelijkmatig door uw woning verspreid, waardoor u veel energie (en dus geld) bespaart.
  • Onze anhydriet gietdekvloeren hoeven niet geschuurd te worden. Wij leveren zonder calciumcarbonaathuid.
  • Na het storten van uw anhydriet dekvloer kunt u uw vloerverwarming na drie dagen volgens het stookprotocol aanzetten.
  • Meer rendement van de vloerverwarming. Doordat de mortel om de leidingen heen vloeien heeft u meer rendement van uw vloerverwarming.
  • Zeer hoge buigtreksterkte.
  • Zeer geringe krimp of zelfs geen krimpnaden of dilataties meer.
  • Geen bouwafval. Alleen een uitstekende dekvloer blijft achter.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een gietdekvloer of wilt u graag zien hoe we een anhydriet dekvloer storten? Dan bent u bij Solid Floors aan het juiste adres! Lees meer over dit type vloer, hoe u uw vloer moet laten drogen, welk onderhoud erbij komt kijken en waarom u dit type vloer kiest in onze blogs.

Bekijk hieronder hoe we een anhydriet gietdekvloer storten

Waarom een gietdekvloer laten leggen?

Overweegt u een gietdekvloer te laten leggen? Dat vraagt om specialistische kennis en materialen. Het is immers een vloer die niet gesmeerd maar gevloeid moet worden aangelegd. Wij kunnen tevens een dunne renovatie giet vloer aanbrengen op uw bestaande vloer. Op deze manier bespaart u op kosten en puin van het voorafgaande sloopwerk.

De productie van de benodigde mortel vindt ter plekke plaats door een uniek productieproces waarbij de benodigde grondstoffen al in de mobiele centrale zit en waar nodig op de bouwplaats kan worden bijgeleverd.

Gietdekvloeren_van_Solid_Floors

Reviews van onze klanten

Lees hier de laatste reviews van onze klanten. Beter kunnen we het zelf uiteraard niet verwoorden. Deze personen gingen u met veel plezier voor.

google

Prefect bedrijf voor het storten van een gietvloer . Roy en zijn team wisten waar ze het over hadden en dachten goed mee in oplossingen. Ze lieten alles netjes achter👍

Swen Vranken 27 november 2024
google

Onze begane grond had in bijna elke kamer een andere hoogte. Wij wilden vloerverwarming, echter met minimale opbouwhoogte. Solid Floors kon met hun anhydriet vloer de laagste opbouwhoogte realiseren.Contact was vanaf het begin uitstekend, vanaf eerste bezoek, offerte aanvraag tot aan uitvoering werden alle vragen snel beantwoord. Wij hebben zelf alle voorbereidingen gedaan, ook vragen omtrent details van de voorbereiding werden prima beantwoord.Op de dag van uitvoering werdt er tijdig contact opgenomen om de geschatte aankomsttijd door te geven. Eenmaal gearriveerd werken de mannen snel en netjes, zijn vriendelijk en behulpzaam.Achteraf werdt alles netjes schoongemaakt en netjes achtergelaten, ook spetters op de muren worden schoongemaakt.Eindoordeel, wij zijn hartstikke tevreden met het geleverde werk. Mannen, bedankt!

Kevin Zitz 22 november 2024

Geproduceerd in eigen mengcentrale

Solid Floors produceert haar gietdekvloeren met een mobiele mengcentrale die geheel arbeidsvriendelijk, dagproducties kan maken van 10m2 tot 600 m2 per dag. Deze methode is daarom ideaal voor kleinere particuliere verbouwingen en renovaties maar natuurlijk ook voor grote zakelijke dagproductie.

Specificaties

De dekking van gietvloeren is mede afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

  • De ondergrond waar de vloer op wordt aangebracht.
  • De eigenschappen van de eventueel aanwezige verende tussenlaag en de buigtreksterkte van de dekvloer.
  • De minimale dekking op een volledig dragende betonnen ondergrond is 30 mm.
  • Bij leidingen en vloerverwarmingleidingen dient de dekking minimaal 25 mm boven de leidingen te zijn.
  • Vanwege de hogere buigtreksterkte kan de vloeropbouw dunner worden uitgevoerd. Dit heeft een lager gewicht per m2 tot gevolg.

Gietdekvloer in combinatie met vloerverwarming

Doordat gietdekvloeren goed warmte geleiden, zijn ze ideaal voor gebruik met vloerverwarming. De verwarmingsbuizen worden op de constructievloer aangelegd en vervolgens kan de gietdekvloer hierop gestort worden. U geniet van behaaglijk warme voeten in huis! Een andere reden wat anhydriet zo geschikt maakt voor vloerverwarming is omdat de kans op barsten en scheuren aanzienlijk kleiner is dan bij een andere gegoten vloer.

Hoe bereid ik mijn pand voor op een cementdekvloer?

Voordat we uw vloer komen storten, zijn er aantal voorbereidingsmaatregelen die u zelf kunt treffen. In onderstaande video's laten we u zien wat u zoal moet doen.

De instructies die u moet volgen zijn afhankelijk van de ondergrond waarop het vloerverwarmingssysteem gelegd wordt. Dit kunnen draadmatten of tackerplaten zijn.

Instructie: voorbereiding op een draadmat vloerverwarmingssysteem
Instructie: voorbereiding op een tackerplaat vloerverwarmingssysteem

Hoe lang moet een ahydriet dekvloer drogen?

Een andere fijne eigenschap van onze anhydriet dekvloeren is de snelle droogtijd. In principe kunt u de vloer na 24 uur belopen, maar houd hiervoor liever 48 uur aan. Na deze 48 uur kunt u uw werkzaamheden hervatten en de vloer belasten. Wees wel voorzichtig met puntbelastingen en steigers.

Ligt er vloerverwarming onder? Dan kunt u binnen 3 dagen beginnen met het opstoken van het systeem.

Vlakheideisen

  • Solid Floors werkt conform de vlakheidseisen zoals zijn vastgelegd in NEN-2747

Thermische belastbaarheid

  • De maximale temperatuur waaraan de vloeren langdurig worden blootgesteld bedraagt 50 ◦C. Een anhydrietvloer is zeer geschikt voor vloerverwarming. Er wordt in dat geval geadviseerd het stookprotocol te volgen. Zie onze verdere bijlage.

Dilataties

  • Uitsluitend de bouwkundige dilataties dienen te worden doorgevoerd. Wanneer er op de vloer onderscheid gemaakt wordt in toepassingsgebieden dient men de vloer te dilateren, zoals bij vloerverwarming en bij koudebruggen. Bij het aanbrengen van dilataties moet worden gestreefd naar lengte / breedteverhoudingen van ongeveer één.

Oppervlaktebehandeling

  • Onze vloeren hebben aan de oppervlakte gegarandeerd geen ‘calciumcarbonaathuid’. Dit komt omdat wij geen vrije kalk in de mortel mengen. Schuuractiviteiten om deze huid te verwijderen zijn in dit geval onnodig. Toch bieden wij deze mogelijkheid aan mocht u dit nodig achten.
  • Anhydriet dekvloeren kunnen, indien nodig, worden geëgaliseerd. Dit egaliseren dient altijd te worden gedaan met een egalisatiemiddel op gipsbasis.

Lijmen (lijmadvies vloertegels)

Om wat voor klus gaat het? En wat kun je daarvoor het best gebruiken? Met Coba Productadvies zie je meteen wat je nodig hebt. Even een paar heldere vragen beantwoorden en je krijgt direct een duidelijk, kant-en-klaar advies. Zo helpt Coba de vakman. Geen gedoe. Makkelijk zat.

Voor meer informatie kijk op hun website www.coba.nl. Coba is verkrijgbaar bij Sieben in Heerlen www.siebenafbouw.nl.

Het milieu en duurzaam bouwen

Het anhydriet dat Solid Floors gebruikt is een restproduct dat ontstaat bij het ontzwavelen van rookgassen uit kolengestookte energiecentrales. De mortel die wordt gebruikt is niet schadelijk voor het milieu. Dit product sluit daarom goed aan bij het concept duurzaam bouwen:

  • Nauwelijks tot geen afval
  • De vloer is gescheiden van de ondervloer afbreekbaar

Invloed op de bouwtijd

Dagproducties haalbaar tot 600 m2. Na 24 uur beloopbaar en geschikt voor licht bouwverkeer. Door een optimale ventilatie droogt de vloer gemiddeld 1 cm per week. Dit hangt af van de situatie en de dikte van de vloeren.

Veelgestelde vragen

Wat is een gietdekvloer?

Een gietdekvloer, ook wel een anhydriet dekvloer genoemd, is een gips gebonden product dat is geschikt voor grote oppervlakten is. Een gietdekvloer is leverbaar in verschillende vormen en kan aangepast worden per project. Ook de dikte van een gietdekvloer kan per situatie en wensen van onze klanten verschillen.

Deze vloersoort is op vrijwel iedere plek te realiseren. Zo zien we steeds meer woningen met een gietdekvloer, maar ook op zakelijk gebied kan een gietdekvloer de ideale uitkomst bieden. Deze vloersoort biedt vele voordelen waaronder de goede warmtegeleidende eigenschappen.

Wat is de prijs van een anhydrietvloer per m2?

De kosten van een anhydrietvloer per m² zijn afhankelijk van verschillende factoren. Een belangrijke component is de huur van de mobiele mixer en het personeel, die per dagdeel worden berekend.

Daarnaast speelt de oppervlakte van de vloer en de dikte van de laag een rol. Hoe groter de vloer en hoe dikker de laag, hoe meer materiaal er nodig is, wat de prijs beïnvloedt. Voor een nauwkeurige prijsopgave is het raadzaam om een offerte aan te vragen op basis van uw specifieke situatie.

Kan een anhydriet dekvloer ook gecombineerd worden met vloerverwarming?

Gietdekvloeren zijn uitermate geschikt om te combineren met vloerverwarming. Veel mensen kiezen voor een anhydriet dekvloer met vloerverwarming. Doordat deze mortel om de leidingen heen wordt gevloeid, haalt u aanzienlijk meer rendement uit de vloerverwarming.

De verwarming wordt gelijkmatig door uw woning verspreid, waardoor u veel energie en geld bespaart. Binnen 3 dagen kunt u uw vloerverwarming weer volgens het protocol aanzetten. Liefhebber van warme voeten in de winter? Een anhydrietvloer is de ideale oplossing.

Wanneer is een gietdekvloer beloopbaar?

Het is afhankelijk van de weersomstandigheden wanneer een gietdekvloer belastbaar is. Door een optimale ventilatie droogt de vloer gemiddeld 1 cm per week. De vloer is na 24 uur beloopbaar, maar wij geven de voorkeur aan 48 uur. Nadat deze termijn verstreken is, kunt u uw vloer in gebruik nemen.

Wanneer kun je een gietdekvloer belasten?

We adviseren om de ruimte voor drie dagen wind- en waterdicht te houden nadat de gietdekvloer gestort is. Open dus geen ramen en deuren voor ventilatie, dat is juist niet gewenst. In principe kunt u de vloer na 48 uur weer voorzichtig belasten. Wees echter voorzichtig met puntbelastingen of steigers.

Hoe dik moet een anhydriet dekvloer zijn?

De dikte van een anhydriet dekvloer is per situatie verschillend. Zo is de dikte afhankelijk van de dikte van de ondergrond, de eigenschappen van een tussenlaag en buigsterkte van de dekvloer en de af- of aanwezigheid van vloerverwarming. Het voordeel van anhydriet dekvloeren is de mogelijkheid om deze zeer dun aan te brengen. Vaak volstaat enkele centimeters.

Wat is beter: anhydriet of zandcement?

De keuze tussen anhydriet en zandcement is sterk afhankelijk van de specifieke situatie en persoonlijke voorkeuren. Anhydriet kenmerkt zich door een zeer hoge sterkte en dikte, optimale warmtegeleiding en duurzame eigenschappen.

Het rendement is iets hoger dan bij zandcement en daarom zeer geschikt voor vloerverwarming. Als we kijken naar de vloeiende eigenschappen, is de kans op scheuren en barsten bij anhydriet aanzienlijk kleiner. Verder is ook de droogtijd korter, maar is zandcement meer geschikt in vochtigere ruimtes.

Welke vloer op anhydriet?

Op een anhydriet vloer kunnen er verschillende vloerafwerkingen gelegd worden, zoals tapijt, laminaat, parket, tegels, vinyl en PVC etc. Het is de ideale ondergrond voor diverse soorten afwerkingen. Dit komt doordat anhydriet gegoten wordt aangelegd, wat zorgt voor een egaal, krimpvrij en naadloos resultaat.

Dit strakke resultaat zorgt ervoor dat over anhydriet allerlei soorten vloerbedekking gelegd kunnen worden. Houd er altijd rekening mee dat u de vloer eerst goed moet laten drogen, voordat de afwerking kan plaatsvinden.

Hoeveel cm anhydriet op vloerverwarming?

Het voordeel van anhydriet is dat deze zeer dun aangebracht kan worden. Bij vloeren met vloerverwarming dient de dekking minimaal 25 millimeter boven de leidingen te zijn. Afhankelijk van de specifieke situatie en installatie kunnen we de exacte dikte bepalen.

We helpen u graag verder

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Wij vertellen u er graag meer over. Neem contact met ons op via de onderstaande button of vraag direct een offerte aan. We helpen u graag verder met het realiseren van een goede vloer. Woont u in België? Geen probleem. Wij leggen anhydriet dekvloeren in onder andere Antwerpen en Brussel.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu