Cementdekvloeren

De cementdekvloer is een veel gekozen vloer die wordt aangebracht op de draagvloer. Solid Floors is specialist op het gebied van cementdekvloeren. Bent u op zoek naar zo’n vloer voor in uw woning of kantoorpand? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Hieronder leest u meer over dit type vloeren en de mogelijkheden ervan.

Wat is een cementdekvloer?

Een cementdekvloer is een vloerconstructie dat wordt gebuikt als onderlaag voor de uiteindelijke vloerafwerking, zoals laminaat, tegels of parket. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat het uit een mengsel van cement, zand en water. Bij Solid Floors noemen we een cementdekvloer daarom ook wel een zandcementvloer of zandcementdekvloer.

Hoe wordt deze vloer toegepast binnen woningen of zakelijke panden?

Dit type vloer wordt gegoten en geëgaliseerd over een stevige ondergrond. Het fungeert als tussenlaag tussen de draagvloer en de uiteindelijke leefvloer. Op deze manier wordt er een strakke, egale ondergrond gecreëerd, wat een goede basis is voor de uiteindelijke afwerking.

Vaak wordt de vloer gebruikt als ondergrond voor een andere vloerafwerking, maar ook steeds meer kiezen ervoor om de cementdekvloer als vloerafwerking te gebruiken. Het is een populaire manier van vloerbedekking, die goed tot zijn recht komt in moderne woningen.

Onze werkwijze

Cementdekvloeren met vloerverwarming voor de particuliere en de zakelijke markt

Bent u particulier en wilt u een nieuwe vloer voor thuis van 5m²? Of bent u ondernemer en wilt u uw kantoor voorzien van ruim 400m² nieuwe dekvloer? In beide gevallen bent u bij Solid Floors aan het juiste adres. Wij helpen u graag aan een cementvloer voor uw bedrijf of woning en zorgen dat deze aan uw wensen voldoet. Met onze kennis en expertise bent u bij ons verzekerd van een strak afgewerkte cementdekvloer voor uw bedrijf of particuliere woning.

Dit type vloer is uitermate geschikt om te combineren met vloerverwarming. Een cementdekvloer beschikt over warmtegeleidende eigenschappen, waardoor de warmte gelijkmatig verdeeld en verspreid wordt door een ruimte. Geniet van uw cementdekvloer met vloerverwarming het hele jaar door!

De voor- en nadelen van een zandcementvloer

Voordelen

  • Is goed vochtbestendig
  • Ideale ondergrond voor de eindvloer
  • Uitstekend te combineren met vloerverwarming
  • Makkelijk elektra, verwarmingsbuizen en waterleidingen wegwerken

Nadelen

  • Rendement vloerverwarming is iets lager
  • Moet soms afgewerkt worden met egaline
Cementdekvloer_laten_storten

Welk type zandcement dekvloer?

Voordat wij een zandcement dekvloer in uw woning of kantoor komen gieten, bespreken wij met u aan welke eisen de vloer moet voldoen. Wij leveren o.a. vloeren die aan de onderstaande eisen voldoen:

  • Cementvloeren met een druksterkte vanaf D15, D20, D25 en D40
  • Cementdekvloeren speciaal geschikt voor vloerverwarming
  • Zwevende cementdekvloer volgens NEN-norm & gehechte cementdekvloeren volgens Nederlandse normen

Hoe wordt een cementdekvloer gestort?

Hoe komt zo’n vloer nu eigenlijk tot stand? Allereerst wordt het materiaal van de vloer gemend door een mobiele mengcentrale. Onze machines zijn self-supporting. Hierdoor zijn onze mengingen met zand, cement en water constant en blijft onze kwaliteit gewaarborgd. Doormiddel van een flexibele slang wordt de zandcementvloer op elke willekeurige plaats gestort.

Eenmaal op de plaats wordt dit door onze medewerkers vakkundig verwerkt. Al onze vloeren worden machinaal afgewerkt. Hierdoor heeft u nog hardere toplaag en zijn het vloeren waar u op kunt bouwen!

Cementdekvloeren_van_Solid_Floors

Beloopbaar 24 uur na het storten

Tevens zorgt deze werkwijze voor een optimale droogtijd. Dankzij deze innovatieve productiewijze kunnen wij grote hoeveelheden produceren, wat gunstig is voor de prijs. Het productieproces van een cementvloer biedt bovendien de mogelijkheid om de juiste hoeveelheid te leveren waardoor er geen restmateriaal op de bouwplaats achter blijft.

Doorgaans is een zandcement dekvloer beloopbaar 24 uur na het storten. De vloer is echter nog wel te vochtig om een afwerkvloer te monteren. Het is goed om te weten dat een cementdekvloer gemiddeld 1 centimeter per week droogt. Hierbij geldt, hoe dikker de laag, hoe langer de droogtijd.

Keuze voor een zwevende of gehechte vloer

Zoals u hierboven al las zijn er voor een cementdekvloer verschillende mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende diktes en druksterktes. Daarnaast heeft u de keuze tussen een zwevende vloer of een gehechte vloer. Bij een zwevende cementvloer wordt gebruik gemaakt van een extra laag isolatiemateriaal. Hierdoor worden trillingen zoveel mogelijk geabsorbeerd. Bij een gehechte dekvloer wordt geen isolatiemateriaal gebruikt, maar wordt de vloer direct op de draagvloer aangebracht.

Reviews van onze klanten

Lees hier de laatste reviews van onze klanten. Beter kunnen we het zelf uiteraard niet verwoorden. Deze personen gingen u met veel plezier voor.

google

Prefect bedrijf voor het storten van een gietvloer . Roy en zijn team wisten waar ze het over hadden en dachten goed mee in oplossingen. Ze lieten alles netjes achter👍

Swen Vranken 27 november 2024
google

Onze begane grond had in bijna elke kamer een andere hoogte. Wij wilden vloerverwarming, echter met minimale opbouwhoogte. Solid Floors kon met hun anhydriet vloer de laagste opbouwhoogte realiseren.Contact was vanaf het begin uitstekend, vanaf eerste bezoek, offerte aanvraag tot aan uitvoering werden alle vragen snel beantwoord. Wij hebben zelf alle voorbereidingen gedaan, ook vragen omtrent details van de voorbereiding werden prima beantwoord.Op de dag van uitvoering werdt er tijdig contact opgenomen om de geschatte aankomsttijd door te geven. Eenmaal gearriveerd werken de mannen snel en netjes, zijn vriendelijk en behulpzaam.Achteraf werdt alles netjes schoongemaakt en netjes achtergelaten, ook spetters op de muren worden schoongemaakt.Eindoordeel, wij zijn hartstikke tevreden met het geleverde werk. Mannen, bedankt!

Kevin Zitz 22 november 2024

Cementdekvloer afwerken op verschillende manieren

Een cementdekvloer afwerken kan op verschillende manieren. De keuze is afhankelijk van de eindvloer die erop komt en óf er een eindvloer op komt. Er zijn diverse afwerkmethodes en het is belangrijk dat u de juiste keuze maakt. Of u nu een cementdekvloer in uw bedrijf, nieuwbouwwoning, de badkamer, woonkamer of garage wenst, u kunt zich hierover het beste laten voorlichten door een professional, zoals de specialisten van Solid Floors.

Egaliseren

Een cementdekvloer is geen gietvloer en is daarom niet heel vlak. In sommige situaties is het nodig om de vloer nog af te werken met egaline. Dit is echter afhankelijk van de soort eindvloer die u wenst

Coaten

Uw cementdekvloer coaten is een andere optie. Hierdoor wordt de vloer minder gevoelig voor vocht, vuil en beschadigingen.

Bovendien is het mogelijk om een zandcementvloer een mooie kleur te geven door deze te verven met betonverf.

Schuren

Gelukkig is een volledige afwerking met egaline is niet altijd noodzakelijk. Als uw vloer iets te hoog blijkt te zijn, dan is het soms al voldoende om uw vloer te schuren.

Neem vrijblijvend contact op

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? We komen graag bij u langs om uw wensen en de verschillende opties te bespreken. Solid Floors legt cementdekvloeren in Limburg, Brabant en omstreken.

Heeft u vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn telefonisch bereikbaar op 046 - 43 78 205 of 06 - 22 92 90 15. Of stuur ons een e-mail via info@solidfloors.nl. We helpen u graag verder!

Al uw vragen beantwoord

Wat is de prijs voor het storten van een cementdekvloer per m2?

Wij zijn in staat zandcement dekvloeren te storten met druksterkte vanaf D12, D20, D25 en D40. We kunnen cementdekvloeren leggen die geschikt zijn voor vloerverwarming, zwevende cementdekvloeren (volgens NEN-norm) en gehechte cementdekvloeren (volgens Nederlandse normen). Voor de precieze prijs per m2 van een cementdekvloer in uw woning of kantoor, kunt u bij ons vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij berekenen dan precies wat de kosten van deze vloersoort in uw klus of project zullen zijn. De kosten zijn namelijk afhankelijk van diverse factoren zoals de oppervlakte, de hoeveelheid cement en of we het in combinatie met vloerverwarming moeten storten. Bij ons bent u verzekerd van maatwerk.

Welk cement gebruiken voor een dekvloer?

Voor het maken van cementdekvloeren worden zand, cement en water met elkaar gemengd in onze speciale mengcentrale. Het cement dat we hiervoor gebruiken is vaak portlandcement. Dit is de meest geschikte optie. In combinatie met het zand en water zorgt dit ervoor dat er een mooi vloeibaar mengsel ontstaat die we vervolgens kunnen gieten over uw vloer. Onze productiewijze geeft ons de mogelijkheid om ook grotere hoeveelheden te produceren, wat we eenvoudig kunnen gieten over grote oppervlaktes.

Is een zandcementvloer in de badkamer mogelijk?

Het is zeker mogelijk een zandcementdekvloer in de badkamer te leggen. Met name als u van plan bent de vloer in uw badkamer te betegelen. Het zandcement dient dan als ondervloer en is erg vochtbestendig, beter dan bijvoorbeeld een anhydrietvloer. De badkamer is bij uitstek dé plek in huis waar het snel en makkelijk vochtig wordt. Bovendien moet een vloer in de badkamer vaak op afschot worden gelegd, zo loopt het water netjes naar het afvoerputje. Een zandcementvloer is hier perfect voor.

Waarom cementdekvloeren?

Cementdekvloeren worden eigenlijk om de volgende drie redenen gelegd:
· Creëer de gewenste hoogte: een draagvloer op hoogte brengen is niet ideaal, dat doet u in een latere fase met een cementdekvloer.
·  Strakke, egale ondergrond: uw ondervloer heeft een egale afwerking nodig, anders wordt elke oneffenheid zichtbaar bij uw afwerkvloer.
·  Vloerafwerking: in magazijnen, kantoren en tegenwoordig ook woningen dient een zandcement dekvloer soms zelfs als vloerafwerking.

Wat is de minimale dikte van een cementdekvloer?

De minimale dikte van een cementdekvloer is afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan de minimale dikte 25 mm zijn, maar wordt minimaal 5 mm aanbevolen. Komt de cementdekvloer rechtstreeks op de draagvloer, dan is de aanbevolen dikte zo’n 30 à 50 mm. Als de vloer op isolatiemateriaal wordt gegoten dan is de minimale dikte 6 cm. In het geval van vloerverwarming adviseren we om boven op de leidingen een dikte van minimaal 25 mm aan te houden.

Is een zandcementvloer waterdicht?

Van zichzelf zijn zandcementvloeren niet 100% waterdicht. Omdat een zandcementvloer doorgaans als tussenvloer dient en afgewerkt wordt met tegels of andere vloerbedekking, is uw vloer waterdicht. Maar tegenwoordig kan een cementdekvloer ook als eindvloer gebruikt worden. In dat geval is het verstandig om de vloer een beschermende coating te geven die hem waterdicht maakt en beschermt tegen vlekken en olie. U kunt de vloer dus waterdicht maken.

Hoe maak je een cementdekvloer?

Voor de productie van onze cementdekvloeren gebruiken wij zandcement en onze eigen mobiele mengcentrale. Het zand, water en cement worden zo constant met elkaar gemengd en kunnen wij onze hoge kwaliteit waarborgen. Met een flexibele slang spuiten we het materiaal op de vloer. Vervolgens gaan onze medewerkers aan de slag met het egaliseren. Alle vloeren worden machinaal afgewerkt. Hierdoor heeft u altijd een harde en sterke toplaag.

Is zandcement geschikt voor vloerverwarming?

Zandcement is goed te combineren met vloerverwarming. Wel zijn er een aantal richtlijnen die u moet volgen om scheuren en barsten in de zandcementvloer te voorkomen. Bij Solid Floors hebben we een stookprotocol opgesteld, om het vloerverwarmingssysteem geleidelijk op te stoken en scheuren te voorkomen.

Hoe lang niet lopen op zandcementvloer?

Doorgaans is een zandcementvloer van Solid Floors 24 uur na het storten voorzichtig beloopbaar. De vloer is echter nog te vochtig om de montage te hervatten. Dit type vloer droogt ongeveer 1 centimeter per week en de droogtijd is dus afhankelijk van de dikte van de laag.

Kun je zandcement buiten gebruiken?

Het is mogelijk om zandcement buiten te gebruiken, zeker als ondergrond van bijvoorbeeld tegels. Onze zandcementvloeren worden echter enkel binnen toegepast, waarbij ze dienen als ondergrond voor diverse vloeren. Na het leggen van dit type vloer kan de gewenste vloerafwerking geplaatst worden.

Neem contact met ons op voor
Een vrijblijvende offerte of als u meer informatie 
wenst over onze producten?
crossmenu