Een ahydrietvloer of gietdekvloer wordt gemaakt van gips- of kalkgebonden materialen. Dit type vloer is geschikt voor allerlei soorten woningen en ruimtes in huis. Anhydriet is een praktisch materiaal dat gemakkelijk op de vloer gespoten kan worden. Regelmatig krijgen we dan ook de vraag of het ook mogelijk is om dit type vloer zelf aan te leggen in een woning of bedrijfsruimte. Hieronder vertellen wij u daar meer over en geven we meer informatie over deze soort gietvloer.
Om direct antwoord op de vraag te geven: nee, het is erg lastig om zelf een anhydrietvloer aan te leggen. En wij raden dit dan ook zeker af om het zelf te proberen. Tenminste, als u dit op een veilige en goede manier wilt doen. Ondanks dat de basismaterialen van dit soort vloeren eenvoudig is (gipsverbinding, zand en of water), is het aanleggen en het in de juiste verhoudingen mengen van de grondstoffen erg belangrijk. Niet alleen voor de juiste sterkte van de vloer, maar ook voor het voorkomen van luchtbelletjes of oneffenheden als de vloer opdroogt. Een anhydrietvloer leggen kunt u dus beter overlaten aan een professional. Zo bent u verzekerd van én een stevige vloer én een strak resultaat.
Dankzij onze mobiele mengcentrales kunnen wij binnen een of hooguit twee dagen uw vloer leggen. Uiteraard is dit geheel afhankelijk van de afmeting van uw vloer en de dikte die u wenst. Anhydrietvloeren kunnen ook als akoestische vloeren worden aangelegd. Ook is het niet altijd nodig om de oude (onder)vloer te verwijderen, maar kan de nieuwe gietdekvloer er gewoon bovenop aangelegd worden. Hierdoor bespaart u ook op mogelijke kosten om de oude vloer te verwijderen en het bijkomend puin dat afgevoerd moet worden. Onze gietdekvloeren worden op een milieubewuste manier gemaakt én gelegd; onze medewerkers laten geen bouwafval achter. De vloeren kunnen gelegd worden in woningen, kantoorruimtes, garages, maar ook in ander soort bedrijfspanden. Laat dit van tevoren altijd even aan ons weten of vraag naar de mogelijkheden als u twijfelt.
Een ander voordeel is dat een anhydrietvloer prima op vloerverwarming kan worden aangelegd. De thermische straling van de vloerverwarming kan zonder problemen door de mortel in de vloer uw kamer binnen stromen. Hierdoor heeft u uiteindelijk een hoger warmterendement van uw vloerverwarming dan wanneer u de verwarming onder een parket- of stenenvloer aan zou leggen.
De enige plekken in een woning waar een anhydrietvloer minder voor geschikt is, zijn de badkamer of wasruimtes. Het bindmiddel in de vloer kan niet goed tegen vocht. Dat geldt ook voor (te) extreme hitte (maximaal 50 graden Celsius). Gelukkig halen de meeste vloerverwarmingen deze temperaturen niet. Onze vakmensen zorgen bovendien dat de verwarming altijd getest wordt en volgen daarbij een logisch stookprotocol. Doorgaans kunt u 7 dagen na het aanleggen van onze gietdekvloeren de vloerverwarming probleemloos aanzetten.
Mocht u al eens rondgekeken hebben op onze website, dan heeft u ongetwijfeld gezien dat wij een specialist zijn op het gebied van vloeren en dan met name gegoten vloeren. Als professional hebben wij beschikking over het juiste materieel en grondstoffen om een perfecte gietvloer aan te leggen. Interesse? Op onze website vindt u meer informatie over onze werkwijze en informatie over verschillende soorten vloeren. Wil u ook gebruikmaken van onze diensten? Neem dan contact met ons op en plan vrijblijvend een afspraak met Solid Floors in of vraag direct een offerte bij ons aan.